KONYA / EREĞLİ - Aziziye Ayşana Özkoçak Ortaokulu

Ara

Çocuklarımızın internette vakit geçirdiklerini ve sosyal medyada videolar izlediklerini biliyoruz. Geçirilen her vaktin çocuklarımıza katkı sağladığını veya zarar verdiğini düşünüyor musunuz? Sizleri dinleme konusunda farklılıkların olması, internetten kaynaklı davranış değişiklilkleri olabilmektedir. Veliler olarak bu durumu kontrol altında tutmanın ve çocuklarımızla herhangi bir yasağa başvurmadan yola çıkmanın yollarını Milli Eğitim Bakanlığımızın hazırlamış olduğu kitapçıkta bulabilirsiniz. Lütfen aşağıda yer alan resmin üzerindeki bağlantıya tıklayarak indirin ve video destekli kitabımızı okuyun.

May

Fun e-magazine eTwinning projesi öğrencileri tarafından diğer ildeki okullarla işbirliği halinde çalışılan sesli hikaye kitabımız yayımlandı. Öğrencilerimiz her sayfaya diğer arkadaşlarıyla birlikte katkı sağladılar ve eğlenerek öğrendiler. Sesli Hikaye Kitabı Web2.0 aracını kullanarak ortaya güzel ürünler çıkartan öğrencilerimizi ve proje yürütücüsü öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Çalışmamızı linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük şenliklerle kutlandı. İlkokul ile birlikte düzenlenen programa öğrencilerimiz ve aileleri büyük katılım sağladılar. Protokol üyelerinin de hazır bulunduğu programımız Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başladı. Teknoloji ve Tasarım Öğretmenimiz İsa EKER'in konuşmasıyla birlikte devam eden programda öğrencilerimiz günün anlam ve önemine dair çeşitli şiirlerini okudular. Şiirlerle beraber hazırlanan hem tiyatro hem de gösteriler ile öğrencilerimiz güzel performanslar sergilediler. Her sınıfımızın ayrı ayrı hazırlandığı ve güzel performanslar ortaya koyduğu gösteriler herkes tarafından oldukça beğenildi. Ayrıca öğrencilerimiz arasında Survivor, çuval yarışması gibi eğlenceli etkinliklere de yer verildi. Programda okul içi düzenlenen müsabakalarda futbol ve kaleli yakartop branşlarında  1. olan öğrencilerimize madalya takdimiz yapıldı. Şarkıların söylenmesi ve Müzik öğretmenimiz Turgut BALBAY'ın sazıyla eşlik ettiği koro ile programımız sona erdi. Bugünün kutlanmasında başta Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz İsa EKER, Müzik öğretmenimiz Turgut BALBAY olmak üzere emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder öğrencilerimize göstermiş oldukları performanslardan dolayı teşekkür ederiz.

Nis

e-Değerim projesi öğrencileri tarafından diğer ildeki okullarla işbirliği halinde çalışılan karikatür dergisi yayımlandı. Öğrencilerimiz her sayfaya diğer arkadaşlarıyla birlikte katkı sağladılar ve eğlenerek öğrendiler. Book creator dergi yapım aracını kullanarak ortaya güzel ürünler çıkartan öğrencilerimizi ve proje yürütücüsü rehber öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Çalışmamızı inceleyebilirsiniz.

Nis

Fun e-magazine ( Eğlenceli Dergi ) projesi öğrencileri tarafından diğer ildeki okullarla işbirliği halinde çalışılan karikatür dergisi yayımlandı. Öğrencilerimiz her sayfaya diğer arkadaşlarıyla birlikte katkı sağladılar ve eğlenerek öğrendiler. Karikatür yapım aracını kullanarak ortaya güzel ürünler çıkartan öğrencilerimizi ve proje yürütücüsü rehber öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Çalışmamızı linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

KARİKATÜR DERGİMİZ

Nis

Okulumuz öğretmenleri ile birlikte değerlerimize yönelik ulusal düzeyde projeye başladık. Farklı illerden öğretmen ve öğrenciler ile birlikte işbirlikçi çalışmaların yer aldığı projemizde çeşitli web2.0 araçlarını kullanarak etkinlikler yapacağız. Öğrencilerimize farklı deneyimler kazandırarak aynı zamanda eğlenmelerini de sağlayacak, ortak ürünler çıkartarak katkı sunmayı öğreneceğiz. Proje yürütücüleri olan Onur YÜCESOY, Hatice CAMCI, Mutluhan ALDIRMAZ, Elif KILIÇ, Mahmut AKTÜRK, Eshat KARAKAYALI ve Çiçek GÜLTEKİN öğretmenlerimize teşekkür eder öğrencilerimize başarılar dileriz.

Nis

7. sınıflara yönelik Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezilerine katılım sağladık.  Geziler için Büyükşehir Belediyesi tarafından ayarlanan otobüsler ile öğrencilerimiz okullarından alınarak Konya'ya hareket edilmiştir. Tekrar gezi sonunda okula dönüş yapılarak gezi sonlandırılmıştır. Bu sayede öğrencilerimiz Konya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıma imkanı buldular. Gezi kapsamında Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi, Konyaspor Stadyumu, Konya Panorama Müzesi, Alaeddin Tepesi ve çevresi ziyaret edilmiştir. Ayrıca yolculuk boyunca çeşitli ikramlar ile öğle yemeği de öğrencilerimize verilmiştir. Başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim ALTAY olmak üzere gezide öğrencilerimize eşlik eden Öğretmenlerimiz Elif KILIÇ ve İsa EKER'e teşekkür ederiz.