T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / EREĞLİ - Aziziye Ayşana Özkoçak Ortaokulu

Yeni eTwinning Projemiz e-Değerim

Okulumuz öğretmenleri ile birlikte değerlerimize yönelik ulusal düzeyde projeye başladık. Farklı illerden öğretmen ve öğrenciler ile birlikte işbirlikçi çalışmaların yer aldığı projemizde çeşitli web2.0 araçlarını kullanarak etkinlikler yapacağız. Öğrencilerimize farklı deneyimler kazandırarak aynı zamanda eğlenmelerini de sağlayacak, ortak ürünler çıkartarak katkı sunmayı öğreneceğiz. Proje yürütücüleri olan Onur YÜCESOY, Hatice CAMCI, Mutluhan ALDIRMAZ, Elif KILIÇ, Mahmut AKTÜRK, Eshat KARAKAYALI ve Çiçek GÜLTEKİN öğretmenlerimize teşekkür eder öğrencilerimize başarılar dileriz.

Proje hakkında

Bireyler günlük yaşamlarında olduğu gibi çevrimiçi ortamlarda da başkalarının hak ve hukukuna saygılı olmak zorundadırlar. Gerçek hayatta iletişim halindeyken kendimizi ifade edebilmenin bir diğer yolu da değerlerimizdir. Değerlerimizle daha hoşgörülü, yardımsever, saygılı, empati kurabilen bireyler olabiliyor ve güzel gelecekler inşa edebiliyoruz. Aynı değerlerin internet ortamında da geçerliliğini koruduğunu anlamalı ve anlatmalıyız. İnternet etiği, internet ortamında hoşgörü, internet üzerinden doğruluk ve dürüstlük gibi kavramları çeşitli web2.0 araçlarını da kullanarak öğrencilerimize kazandırabilecek, öğrencilerimizden bu konuda çalışmalar yapmalarını isteyecek ve günlük yaşam becerilerini kazandıkları davranışları uygulayabildiklerini gözlemleyebileceğiz. Çalışmalarımızı herkesin kullanımına açık hale getirebilmek amacıyla e-ortamları kullanacağız.

HEDEFLER

Öğrencilerin internet kullanımlarında bilgi kirliliğinin farkına varmalarını sağlamak, İnternet üzerinde sorumluluk üstlenebilmeyi öğrenmelerini sağlamak, İnternet üzerinden iletişim ve işbirliğini üst seviye de gerçekleştirmelerini sağlamak, Değerlerini bir başkalarına aktarabilmelerini sağlamak, İnternette sağlıklı içerikler üretebilmeyi ve değerlere uygun paylaşımlar yapabilmelerini sağlamak

ÇALIŞMA SÜRECI

Aylık çalışma planları hazırlanıp ortaklar ile çalışma planları paylaşılacak. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında haftalık yapılacak etkinlikler belirlenerek uygulanması sağlanacak. Öğretmen görev dağılımları ile birlikte projenin uygulanmasında kolaylık sağlanacak ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Karışık öğrenci takımlarının oluşturulacağı ve her ay farklı etkinliklerin olması planlanmaktadır.

BEKLENEN SONUÇLAR

-Öğrencilerde internet kullanım farkındalığı artacak
-Ortaya koydukları somut ürünler ile başarı duyguları ön plana çıkacak
-Farklı öğrenci ve kültürlerle birlikte çalışarak işbirliği yönlerini geliştirecek
-Grubu yönetme gibi liderlik özelliklerini ortaya çıkaracak
Değerlerin uygulanmasının sonuçlarını gözlemleyebilecek ve kendi yaşantılarına uyarlayabilecek

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.04.2022 - Güncelleme: 19.01.2023 11:10 - Görüntülenme: 428
  Beğen | 0  kişi beğendi